,,Zipio draugai“ 2011-2012 m. m.

2011-2012 mokslo metais 16 Žeimių pagrindinės mokyklos pirmokų dalyvauja tarptautinėje programoje ,,Zipio draugai“. Ši tarptautinė programa siekia pagerinti emocinę vaikų savijautą, padėdama jiems įgyti socialinių bei emocinių sunkumų įveikimo gebėjimų, siekiant geresnės emocinės vaikų savijautos. Tikima, kad dar vaikystėje įgiję šių gebėjimų, vaikai lengviau susidoros su kebliomis ir kritinėmis situacijomis ne tik ankstyvajame amžiuje, bet ir paauglystėje bei suaugę.

Programa „Zipio draugai” moko vaikus kaip suvokti ir kalbėti apie savo jausmus, pasakyti tai, ką norisi pasakyti, įdėmiai išklausyti, susidraugauti ir išsaugoti draugystę, kreiptis pagalbos ir padėti aplinkiniams, įveikti vienišumą, atstūmimą ar priekabiavimą, spręsti konfliktus, lengviau išgyventi pasikeitimus, netektį ir netgi mirtį. Apibendrinant, programa moko įveikti kasdienius sunkumus, ieškoti būdų susitvarkyti su savo jausmais, įtvirtina vaiko gebėjimą naudotis parama ir ją teikti.

Programą „Zipio draugai“ pasirengusi vesti pradinio ugdymo mokytoja Jūratė Smailienė, kuri yra išklausiusi įvadinį seminarą. Klasės valandėlių metu vaikams per vienerius mokslo metus bus pravestos 24 programos valandėlės, kurios vyksta kartą per savaitę. Kiekvienos valandėlės trukmė – 45 minutės. Zipio valandėlės vaikams nenuobodžios – jie kalbasi, piešia, vaidina, žaidžia bendravimo žaidimus ir kaupia dvasinį atsparumą įvairioms gyvenimo negandoms. Sėkmingai įgyvendinus programą, pirmokams bus įteikti diplomai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas