„Rudenėlio paslaptys“

Rudenėlis atsiskleidžia visu savo grožiu – gausiu derliumi, spalvotu spalio mėnesiu, kupinomis pintinėmis rudens gėrybių, tarsi kviesdamas pasidžiaugti jo paslaptimis.

Priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo grupių „Meškučiai“, „Boružėlės“, „Nykštukai“ mokiniai dalyvavo  projekte ,,Rudenėlio paslapys“. Mokiniai pasivaikščiojimo metu tyrinėjo ir pažino aplinką (supantys daiktai, gyvybė, skaičiavimas ir modeliavimas, matematiniai erdvės tyrinėjimai, skaitmeninės technologijų pasaulis). Stebėjo besikeičiančią medžių lapų spalvą, juos tyrinėjo, rūšiavo pagal spalvą, formą, dydį. Steam veiklos, eksperimentai mokiniams sužadino daug paslapčių, smalsumo.

Tėveliai su vaikais namuose sukūrė sveiko maisto darbelį, grupėse, klasėje susipažinome, iš ko pagamintas, ragavome, žaidėme įvairius  ragavimo ir uoslės žaidimus.

Visuomenės sveikatos specialistė Neringa Bosaitytė papasakojo mokiniams apie rankyčių higieną, kaip taisyklingai jas plauti. Mokiniai sužinojo ir suprato pagrindinius sveikos gyvensenos principus: fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, asmens ir aplinkos švaros svarbą sveikatai. Džiugu, kad kiekvienas atrado savo rudeninę paslaptėlę.

Ačiū visiems, prisijungusiems prie projekto. Nuotraukos

Nuotraukos:
Jurgita Martinionienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas