Žeimių miestelio šventė „Tradicijos ir dabartis“ 2024

Kaip ir kasmet Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse žeimiečiai ir miestelio svečiai rinkosi į tradicinę Žeimių miestelio šventę „Tradicijos ir dabartis“.

Šiais metais šventę pradėjo linijinių šokių kolektyvai: Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro „Šėlsmas“, vadovė Rima Blažienė, Trakų kultūros ir meno centro „Nendrė“, vadovė Loreta Kiškiūnienė, Jonavos trečiojo universiteto „Šansas“, vadovė Birutė Žadvydienė. Tai buvo gyvas pavyzdys, kad šokiui amžiaus ribų nėra, tereikia norėti.

Šventę atidarė ir visiems geros nuotaikos linkėjo jos rengėjai –  Žeimių seniūnijos seniūnas Faustas Pilipavičius, Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Dijana Vazgienė ir visuomeninės organizacijos „Žeimių bendruomenė“ pirmininkė Indrė Sabaliauskaitė. Sveikinimo žodžius susirinkusiems tarė Lietuvos Respublikos seimo narys Eugenijus Sabutis, Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius ir vicemerė Birutė Gailienė.

Nominacija „Žeimių geradaris“ už nuolatinę ir visokeriopą paramą  miestelio bendruomenei šiais metais buvo įteikta ūkininkui Linui Paulavičiui.

Šventėje pasirodė Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro mokinių šokių kolektyvai, solistės Kamilė Bubinaitė ir Gabrielė Budrevičiūtė. Dainas dovanojo Neringos Kukarinienės vadovaujamas moterų vokalinis ansamblis „Žavesys“. Skambėjo Kėdainių KC Kalnaberžės skyriaus liaudiškos muzikos kaimo kapelos „Beržynėlis“, legendinės grupės „Vairas“ ir Lauros Remeikienės, grupės „Lietuvaitės“ ir grupės „2Kvėpavimas“ atliekamos dainos. Šventėje netrūko ir kitų pramogų. Vaikus linksmino televizijos laidų dalyvis Burbulų Dėdė, batutas, Žeimių miestelio bibliotekininkės Jovitos Ulanavičienės vedamos edukacijos, šventės atributika rūpinosi renginių organizatorė Deimantė Praškevičiūtė.  Įvairiais užkandžiais, loterijomis ir suvenyrais viliojo prekybininkų kioskeliai. Vakarinį dangų nušvietė lazerių šou ir šventiniai fejerverkai.

Tradiciškai šventę pratęsė žvejų ir paplūdimio tinklinio varžybos prie Žeimių ežero. Jose  dalyvavo 22 žvejai ir 5 sportininkų komandos. Gausiausias žuvų laimikis (1,16 kg) ir pirmoji vieta atiteko Henrikui Usevičiui, antroji vieta – Salvijui Budrevičiui (0,785 kg laimikis), trečioji – Emiliui Vincevičiui (laimikis 0,665 kg). Sporto varžybose sėkmė lydėjo komandą „Žeimiai“, nedaug nuo jos atsiliko komanda „Krakožija“ iš Krakių, Kėdainių r., trečioji vieta atiteko komandai „Dembava“ iš Dembavos, Panevėžio r.

Liepos 7 d., sekmadienį, Žeimių Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčioje po Šv. Mišių šventę vainikavo autorinių dainų kūrėjos ir atlikėjos Vilijos Radvilės koncertas.

Tradicinė Žeimių miestelio šventė nebūtų buvusi tokia linksma ir spalvinga be šventės rėmėjų. Organizatoriai dėkoja Jonavos rajono savivaldybės administracijai, UAB „Taupi energija“, UAB „FEGDA“, ūkininkams Linui Paulavičiui, Vytautui ir Vilmantui Šafronams, Rasai ir Mariui Mockams, UAB „Laimutės skanumėliai“, MB „Danilija“, UAB „Jonavos Svaja“, Elenai Viseckienei, UAB „Jotrungės prekyba”, Pauliukų žemės ūkio bendrovei, UAB „Užuojautos namai”, kitiems rėmėjams ir visiems žeimiečiams, kurie prisidėjo prie šios šventės tradicijų puoselėjimo. Nuotraukos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas