,,Kaip smagu visiems kartu“

Gimtadienis – tai ypatingas akimirkų rinkinys. Mažiesiems ši šventė tarsi stebuklas, vyresni paslapčia svajoja, kad laikas nors akimirkai sustotų ir metai ne taip greitai skrietų. O jei gimtadienį švenčia miestelis? Tuomet gimtadienis tampa ypatingas, visų labai laukiamas ir metų gausa nėra tokia bauginanti, priešingai, metai miesteliui suteikia turtingą istoriją ir pasididžiavimą.

Minint Žeimių miestelio 660 metų jubiliejų priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo mokytojos suorganizavo patyriminį, bendradarbiavimą ir kūrybiškumą skatinantį STEAM projektą ,,Kaip smagu visiems kartu“, kurio metu pakvietė mokinius ir jų tėvelius į staigmenų ir kūrybinių atradimų šventę.

Šventės metu Mokytojos ir Kodėlčiukės personažai pakvietė visus prisiminti, kokias Žeimių miestelio lankytinas vietas mokiniai aplankė įvairių išvykų metu. Gražius ir motyvuojančius žodžius tarė mokyklos direktorė Dijana Vazgienė. Į projektinę veiklą, skirtą Žeimių miestelio 660 metų jubiliejui paminėti,  užsuko ir geroji Vilkutė, kuri kartu linksmai  šoko, sportavo ir pakvietė visus bendrai STEAM veiklai „Karoliukų vėrimo“, „Suktukų gamybos“, „Konstravimo“, „Raketų gamybos“, „Eksperimentų“, „Lėktuvų gamybos“ ir ,,Lėktuvų nusileidimo“ erdvėse.

 Vaikai kartu su draugais, mokytojomis ir savo tėveliais aktyviai ir entuziastingai dirbo visose erdvėse: vėrė, piešė, suko, lankstė, klijavo, tyrinėjo. Sukurta STEAM ugdymui palanki aplinka skatino vaikų gebėjimą smalsauti, tyrinėti, mąstyti. Kūrybiniai ieškojimai ir atradimai suteikė galimybę išlaisvinti kūrybiškumą, labiau pasitikėti savo jėgomis, diskutuoti, atrasti bendraminčių kuriant ir realizuojant idėjas kartu. Erdvėse sukurti įvairūs darbeliai tai tarsi dovanos Žeimių miesteliui. Pagaminti lėktuvėliai miesteliui linki stiprybės, jėgos, raketos – siekti svajonių, kilti į aukštumas, konstravimas – gerovės kūrimo, klestėti ir augti kartu, eksperimentai – atradimų, tikėjimo ir drąsos bet kokiems iššūkiams įveikti, suktukai – būti aktyviems, ištvermingiems ir kantriems, lėktuvų nusileidimas – kad daugėtų į Žeimių miestelį gyventi atvykstančių žmonių ir karoliukai – kad kiekvienas prisidėtų  prie miestelio gerovės kūrimo ir kiekvienam čia gyventi būtų miela.

STEAM projektas ,,Kaip smagu visiems kartu“, skirtas Žeimių miestelio 660 metų jubiliejaus minėjimui visus įkvėpė bendrystei, kūrybai, bendros patyriminės veiklos ugdė mokinių komunikavimo, kūrybiškumo, socialinę, emocinę ir sveikos gyvensenos kompetenciją, suteikė daug teigiamų emocijų. Nuotraukos

Nuotraukos:
Raminta Dušauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas