Laisvės gynėjų diena

Sausio 12 dieną Barupės skyriaus ikimokyklinio ugdymo grupė ,,Nykštukai“ prisijungė prie pilietinės iniciatyvos ir 10 minučių degino atminties žvakeles žuvusiems už Lietuvos laisvę paminėti. Po šios akcijos vyko pilietiškumo valandėlė „Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena“.

Skambant Tautiškai giesmei vaikai suėjo į grupę, papuoštą Lietuvos Respublikos vėliava. Stebint vaizdinę medžiagą, vaikams suprantamais žodžiais pasakojome apie Sausio 13-ąją, priminėme, kas įvyko prie Televizijos bokšto, akcentavome, kad kasmet šiuo metu pagerbiamos tos klaikios nakties aukos. Laisvės gynėjų dieną iškeliamos vėliavos, renkasi žmonės, kūrenami simboliniai laužai, degamos žvakės ant žuvusiųjų kapų. Prisiminėme kritusius kovoje už laisvę.

Kuigalių kaimo bibliotekoje, panaudodami STEAM metodą, iš antrinių žaliavų gaminome neužmirštuoles, jausdami dėkingumą žmonėms, kurie atidavė savo gyvybes, kad galėtume visi laimingai gyventi. 

Atmintis ir įvykiai byloja, koks svarbus yra net ir vieno žmogaus ryžtas, bet lygiai taip pat, koks svarbus yra bendraminčių susitelkimas. Ši diena – Lietuvos vienybės, stiprybės, meilės Tėvynei simbolis. 

Nuotraukos:
Lina Činikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas