Sąmoningumo mėnuo

Džiaugiamės, kad Sąmoningumo mėnuo „Be patyčių" mokykloje buvo ne tik įkvepiantis, bet ir labai turiningas. Viso kovo mėnesio metu kartu su šūkiu „Dalinkimės panašumais, švęskime skirtumus“ vyko įvairūs renginiai, skirti skatinti draugiškumą, toleranciją ir gerumą. 

Vienas iš labiausiai visą mokyklos bendruomenę įtraukiančių renginių buvo „Draugiškos spalvos penktadieniai“. Kiekvieną mėnesio penktadienį puošėmės skirtingomis spalvomis, siekdami atkreipti dėmesį į atvirumą, tarpusavio supratimą, šypsenas ir energiją atlikti gerus darbus. Tai buvo puiki galimybė parodyti, kad įvairovė yra mūsų stiprybė.
Įvairių sričių edukaciniai renginiai taip pat buvo svarbi šio mėnesio dalis. Kartu su PUG mokiniais lankėmės Jonavos rajono viešosios bibliotekos Žeimių filiale ir dalyvavome užsiėmime „Draugystė knygose“, o ketvirtadieniais ilgųjų pertraukų metu organizavome filmų peržiūras. Draugiško filmo popietėje žiūrėjome ir aptarėme filmuką „Bjaurusis ančiukas".
Turėjome galimybę susitikti su Jonavos onkologinių ligonių asociacijos „ŠKAC” vadove Jūrate Povilavičiene ir sužinoti daugiau apie jų veiklą, susipažinti su onkologinėmis ligomis, jų prevencija iš arčiau.
Taip pat didžiuojamės šviesdami mūsų mokyklos bendruomenę patyčių prevencijos ir intervencijos temomis. Mokinių tėvams ir globėjams buvo suteiktas informacinis leidinys „Jei jūsų vaikas patiria patyčias. Jei jūsų vaikas tyčiojasi", o pedagogams – „Jei įtariate patyčias. Kaip reikia informuoti besityčiojančių vaikų tėvus“, kuriuose buvo dalijamasi naudinga informacija ir praktiniais patarimais. 

5-6 klasių mokiniams buvo organizuota klasės valandėlė „Dalinkimės panašumais, švęskime skirtumus“, kurioje mokyklos psichologė ir socialinė pedagogė vedė užsiėmimus, skirtus ugdyti pozityvius tarpusavio santykius ir pasitikėjimą.
Galiausiai, džiaugiamės mokykloje vis dar esančia fotografijų paroda, skirta Pasaulinei Dauno sindromo dienai paminėti. Tai buvo puiki galimybė mums visiems kartu parodyti pagarbą ir solidarumą įvairovei.
Dėkojame visiems, kas prisidėjo prie šio mėnesio renginių sėkmės. Tai tik dar vienas žingsnis ilgoje kelionėje bendradarbiaujant ir kuriant dar draugiškesnę, supratingesnę ir saugesnę mokyklos aplinką! Nuotraukos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas