Pažintis su kariuomene

Vasario 13-23 dieną Kuigalių kaime vyko Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo pėstininkų bataliono padalinių vertinamosios lauko taktikos pratybos „Aršus Vilkas 24/1“. 

Vaikams labai patinka su kariuomene susiję dalykai: įranga, drabužiai, įvairūs ginklai, rikiuotė, žygiavimas, pagarbos atidavimas, kariška technika, įdomi ir iššūkių pilna dienotvarkė. Dėl šių priežasčių buvo nuspręsta, kad tai – puiki proga supažindinti Barupės skyriaus „Nykštukų“ grupės vaikus su savanorystės galimybėmis, ugdyti pilietiškumo jausmą ir meilę Tėvynei. 

Dėkojame Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo pėstininkų brigados bataliono padalinių vadams ir kariams, kurie supažindino vaikus su kariuomenės svarba, su kareiviška technika, įranga, ekipuote, ginklais. Vaikai turėjo galimybę ne tik iš išorės apžiūrėti techniką, su viena iš jų net teko pasivažinėti. Taip pat kiekvienas rankose palaikė ir apžiūrėjo ginklus. Pati įsimintiniausia diena buvo penktadienis, kai iš arti galėjome stebėti karines pratybas, važinėjančią karinę techniką, šaudymus, pastatų gynimus nuo užpuolikų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas