„Ar pažįsti gimtąjį kraštą?“

Balandžio 23 d. Žeimių mokykla-daugiafunkcis centras organizavo edukacinę veiklą Jonavos rajono mokyklų 5-8 klasių mokiniams „Ar pažįsti gimtąjį kraštą?“. Numatyta ugdyti mokinių kompetencijas, vedant pamokas kitose aplinkose, integruojant pagrindinio ugdymo mokomuosius dalykus ir stiprinant bendradarbiavimą tarp rajono mokyklų. Mokiniai buvo skatinami tyrinėjant pažinti Žeimių krašto istoriją ir kultūros paveldą, gamtinės aplinkos ypatumus.

Į rajoninį renginį atvyko 45 dalyviai: Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos, Jonavos Justino Vareikio progimnazijos, Jonavos „Lietavos“ pagrindinės mokyklos, Jonavos r. Kulvos Abraomo Kulviečio mokyklos ir Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro mokiniai ir mokytojai.

Mokinių edukacinė veikla vyko Žeimių mokykloje ir miestelyje. Šioje veikloje buvo integruota istorijos, geografijos, gimtinės pažinimo, lietuvių kalbos, tikybos ir fizinio ugdymo mokomųjų dalykų epizodai. Mokiniai aplankė ir tyrinėjo Žeimių mokyklos istorijos muziejų ir Etnografijos seklyčią, Žeimių piliakalnį, tautodailininko Artūro Narkevičiaus sodybą-muziejų, Žeimių dvaro sodybą, Žeimių Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčią, Žeimių seniūniją, memorialinį  Konstantino Bogdano muziejų. Mokiniai susipažino su Žeimių mokyklos, miestelio ir žymiausių Žeimių kultūros ir istorijos paminklų istorija ir architektūra.

Šis renginys Jonavos rajono mokyklų mokiniams organizuojamas kasmet nuo 2012 metų.

Renginio kuratorė – Jonavos r. Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Dijana Vazgienė, organizatorė istorijos mokytoja Valentina Zujevaitė, renginio pagalbininkai – 6 klasės mokiniai, renginį įamžino Ieva Macuganovaitė ir Vytautė Šafronaitė. Nuotraukos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas