Edukacinė išvyka „Kuo ypatingas Žeimių miestelis?“

Tęsiant gražią draugystę su Kauno r. Domeikavos lopšeliu-darželiu „Upė“ ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojų kolektyvas dalyvavo pažintinėje edukacinėje išvykoje „Kuo ypatingas Žeimių miestelis?“

Edukacijos metu aplankėme kelis įdomius istorinius objektus. Pirmasis mūsų sustojimas buvo Žeimių dvaro sodyba, kur susipažinome su jos istorija, reikšme vietos kultūrai. Trumpam stabtelėjome prie Sukilėlių koplytėlės, toliau keliavome į Narkevičiaus sodybą-muziejų, kuriame buvo įdomu pamatyti autentiškus eksponatus ir sužinoti apie senovės kasdienybę bei tradicijas. Nepamiršome aplankyti ir Žeimių piliakalnio – istorinės vietovės, kuri žavi ne tik įspūdinga gamta, bet ir savo istorija bei jos svarba mūsų protėviams. Paskutinė mūsų edukacinės kelionės stotelė buvo Žeimių Švč. Mergelės Marijos bažnyčia, kurios architektūra ir istorija paliko gilų įspūdį visiems dalyviams. Mūsų kelionę vainikavo apsilankymas Žeimių mokykloje-daugiafunkciame centre, aplakant mokykloje esančias erdves ir muziejus.

Nuoširdžiai dėkojame istorijos mokytojai V. Zujevaitei už neįkainojamą pagalbą ir įdomų pasakojimą visos išvykos metu – Jūsų žinios ir entuziazmas praturtino mūsų kelionę ir suteikė daug naujų įžvalgų. Taip pat esame dėkingi sodybos-muziejaus šeimininkui A. Narkevičiui, Dvaro sodybos savininkui D. Noreikai už bendradarbiavimą ir galimybę iš arčiau susipažinti su mūsų krašto istorija.

Ši pažintinė kelionė buvo ne tik puiki proga plėsti savo akiratį ir gilinti žinias apie Žeimių gyvenamąją vietovę, bet ir stiprinti bendradarbiavimo ryšius tarp mūsų darželių. Tikimės, kad tokios išvykos taps gražia tradicija ir toliau skatins bendrystę bei dalinimąsi gerąja patirtimi tarp mūsų bendruomenių.

Nuotraukos:
Danguolės Steponavičienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas