Superherojų mokykla

Birželio 10-14 dienomis vyko Vaikų poilsio ir užimtumo stovykla „Superherojų mokykla: įvairių galių atradimas". Stovyklos metu buvo telkiamas dėmesys į pažintinius, kūrybinius, sportinius bei asmeninio augimo renginius. 

Stovyklą pradėjome mokiniams didelį susidomėjimą ir džiaugsmą sukėlusia pažintimi su diskgolfo sporto šaka. Vaikai mokėsi žaidimo taisyklių, treniravosi ir dieną užbaigė diskgolfo varžybomis, kurių apdovanojimus įteikė Lietuvos diskgolfo čempionė Mireta Jurgelevičiūtė ir Miroslavas Jurgelevičius. 

Superherojai nebūtų superherojais be savo ypatingų galių, tad stovyklos metu psichologijos studentė Aurėja Lėgėtavičiūtė padėjo vaikams atrasti savo stiprybes, o renginių organizatorė Deimantė Praškevičiūtė padėjo šias stiprybes įprasminti kuriant savo superherojaus personažus. 

Stovyklos metu taip pat netrūko žaidimų. Nepaisant visų veiklų, tarpusavio bendravimas, stalo, sensoriniai ar sportiniai žaidimai buvo ypatingai vaikus vienijanti veikla, leidusi ugdyti socialinius įgūdžius. 

Stovykla – puikus laikas ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir įgyti naudingų žinių. Šiuos du tikslus puikiai apjungė Lietuvos kariuomenės paramedikė Dominyka Gotautė ir Benedikto Labėno-Kariūno skautų draugovės atstovai, supažindindami mokinius su pirmosios pagalbos, orientacijos gamtoje, išgyvenimo pagrindais. Šią temą puikiai pratęsė Valstybinių miškų urėdijos, Dubravos regioninio padalinio atstovas edukacijoje apie girininko darbą, mus supančių medžių įvairovę. Įkvėpti gamtos kūrėme paveikslus iš natūralių medžiagų ir ilsėjomės prieš pačią aktyviausią stovyklos dieną – išvyką į Laisvalaikio slėnį Jonavoje. Čia mūsų laukė žaidimai, žygis ir edukacija apie milžinus, bendravimas su elniais, ožkomis, kiaulytėmis, triušiais ir jaukiu namų karaliumi Katinu. Stovyklą vainikavo šventiniai pietūs ir pasidalinimas įspūdžiais, kurių tikrai užteks dar ilgam.

Nuoširdžiai dėkojame už stovyklos finansavimą Jonavos rajono savivaldybei bei rėmėjams – VO "Žeimių bendruomenė",  ūkininkui Linui Paulavičiui, mokyklos bendruomenės nariams, taip pat mūsų partneriams, prisidėjusiems prie stovyklos veiklų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas