Edukacija „Saulėgrąža“

Liepos 31 d. popietę Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro Barupės skyrius ir Jonavos rajono savivaldybės Grigorijaus Kanovičiaus viešosios bibliotekos Kuigalių filialas kvietė į edukaciją „Saulėgrąža“.

Edukacija vyko keliais etapais. Pradžioje bibliotekoje dalyviai klausėsi renginių organizatorės ir bibliotekininkės skaitomos latvių rašytojos Anos Saksės nuostabios pasakos apie Saulės dukrą Saulėgrąžą.  (Sužinojo, kad Saulėgrąžos gyvenimo istorija panaši į žmonių – linksma ir liūdna, laiminga ir tragiška. O ir pati gėlė, kaip ir žmonės, kupina gėrio ir švelnumo, taurių jausmų. Kalbėjome, kad turininga ir nepamirštama vasara gali būti su knyga, o skirtukas – neatsiejama knygos dalis. Vaikai kūrė savo skaitomoms knygoms skirtukus.

Džiaugdamiesi gražiu vasarišku oru edukaciją tęsėme Barupės skyriaus kiemo teritorijoje, kur skambėjo muzika, vaikų juokas, karaokė dainos. Dalyviai akriliniais dažais piešė ant plėvelės, iš vėtros „nuskintų“ gėlyčių žiedų, kankorėžių, kaštonų dėliojo saulėgrąžos paveikslą, žaidė „Parašiutą“, noriai minė mįsles. Renginio pabaigoje vaišinosi saulėgrąžų chalva, sausainiais su saulėgrąžomis. Vieni kitiems linkėjome smagios ir turiningos likusios vasaros. Nuotraukos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas