Skaičių šalyje

Pirmąją spalio savaitę ikimokyklinio ugdymo grupė „Boružėlės“ ypatingą dėmesį skyrė skaičiams. Tęsiant savaitės temą „Skaičių šalyje“, vaikai lankėsi Žeimių miestelio bibliotekoje, kur dalyvavo edukacijoje „Bibliotekoje ne tik raidės gyvena“. Išvyka suteikė vaikams puikią galimybę ne tik gilinti žinias apie skaičius, bet ir kūrybiškai juos pažinti.

Vaikai klausėsi bibliotekininkės Jovitos sekamos pasakos „Skaičiuokime su kirmėliuku“, kurioje paslėpti skaičiavimo uždaviniai skatino mažuosius aktyviai dalyvauti ir skaičiuoti pasislėpusius personažus.

Vėliau vaikai iš kaštonų gamino savo kirmėliukus – tai buvo kūrybiškas užsiėmimas, kuris lavino ne tik motoriką, bet ir vaizduotę. Kiekvienas kirmėliukas buvo unikalus, o jų kūrimas buvo susijęs su skaičių pažinimu, nes kiekvienas vaikas skaičiavo, kiek dalių sudaro jo kirmėliuką.

Taip pat, visi džiaugėsi galimybe atlikti pateiktą užduotį lape, kuri padėjo įtvirtinti savaitės žinias apie skaičius. Bibliotekoje vaikai ne tik mokėsi, bet ir džiaugėsi bendravimu bei naujomis patirtimis.

Ši išvyka į biblioteką buvo puikus savaitės vidurio akcentas, skatinantis toliau domėtis skaičiais ir kūrybiškai juos pažinti. Nuotraukos

Nuotraukos:
Raminta Dušauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas