Senos fotografijos detektyvas

„Senos fotografijos detektyvas, arba Žeimiuose prieš 100 metų“ – taip vadinosi septintokų klasės valandėlė, skirta miestelio 660 metų jubiliejui.

Mokiniai jau ne vieną kartą domėjosi turtinga miestelio istorija, lankė architektūrinius paminklus, šįkart sutarėme aptarti tai, kas Žeimiuose vyko prieš 100 metų. Kelionės pradžioje stabtelėjome skulptoriaus Konstantino Bogdano, kuris gimė beveik prieš šimtmetį, vardu pavadintame skvere, palyginome Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčios vaizdus senose nuotraukose.

Aplankėme senosios mokyklos pastatą. Septintokams buvo šiek tiek netikėta, kad prieš 100 metų čia mokėsi apie 70 vaikų. Esame tikri, kad Lietuvos šventes senosios mokyklos mokiniai minėdavo šalia esančiame Vilniaus darželyje, šiemet švenčiančiame šimtmetį. O kur žaidė mokiniai prieš šimtą metų? Šį klausimą pasufleravo sena Žeimiuose daryta nuotrauka, įamžinusi šėlstančius vaikus bažnyčios fone. Iš senosios mokyklos septintokai pasileido ieškoti nufotografuotos vietos. Ją rado gana greitai ir nesunkiai.

Nors miestelio panorama šiandien smarkiai pasikeitusi ir mums nesinorėjo braidyti po šlapią žolę, taip pat įsiamžinome maždaug toje vietoje, kur ir vaikai iš senosios mokyklos...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas