,,Liejasi žodeliai laisvai“

Įgyvendinant šį projektą daug dėmesio buvo skirta komunikavimo kompetencijos ugdymui. Vaikai nuolat domėjosi knygomis, jas vartė, grožėjosi spalvingomis iliustracijomis, atsinešdavo mėgstamiausias pasakų knygas iš namų ir pristatydavo savo grupės draugams, lankėsi Jonavos Grigorijaus Kanovičiaus viešosios bibliotekos Žeimių ir Kuigalių filialuose. 

Ugdytiniai pratinosi išklausyti ir išgirsti draugų pasakojimų, taip ugdėme dėmesingumą, kantrybę ir toleranciją. Vaikams buvo skaitomos ir sekamos įvairios pasakos: eiliuotos pasakos, pasakėčios, pasakos be galo, legendos. Vaikai bandė atpasakoti pasakas, charakterizuoti ir imituoti pasakos herojus. Vyko pokalbiai, kaip reikia gerbti ir mylėti knygas, nes kai ugdome vaikų meilę knygoms, panaudodami įvairius STEAM metodus, atveriame jiems naujų pasaulių duris. 

Įsibėgėjus projektui, vaikai susipažino su pirštininėmis lėlėmis. Ugdytiniai jas pamilo ir su pasirinktais personažais kūrė savo pasakas. Grupėje buvo įkurtas lėlių teatras, kuriame vieni pasijautė tikrais aktoriais: vaidino su  pirštininėmis lėlėmis, karūnėlėmis, o kiti tapę šauniais žiūrovais stebėjo vaidinimus. Visiems kartu buvo labai smagu! Projekto pabaigoje buvo surengta kūrybinių darbelių paroda „Mano pirmoji vardo raidė“. 

Nuotraukos:
Koliažas Linos Činikienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas