Baltų literatūros savaitė 2024 Barupės skyriuje

Jau ketvirtus metus Jonavos r. Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro Barupės skyrius dalyvauja tarptautiniame mokyklų bibliotekų projekte „Baltų literatūros savaitė 2024“ bendradarbiaudamas su Jonavos r. savivaldybės Grigorijaus Kanovičiaus viešosios bibliotekos Kuigalių filialu. 
Šiemet renginių maratoną skyrėme populiaraus latvių muzikos atlikėjo Laurio Reiniks interaktyviai knygai „Ričis Ra su muzika gera“. Dainų muzikos autorius – Lauris Reiniks, tekstų autorė – Laurio močiutė Veronika Reinika, o eilėraščius į lietuvių kalbą išvertė Deivydas Zvonkus. Lietuviškas dainas kartu su Lauriu atlieka ilgametė scenos partnerė Lietuvoje – dainininkė Liepa Norkevičienė ir mažoji Sofija iš Klaipėdos. 
Aktyviai veiklose dalyvavo ikimokyklinio ugdymo „Nykštukų“ grupės ugdytiniai su vyr. mokytojomis Odeta Šablevičiūte, Dalia Silevičiene ir mokytojos padėjėja Lina Činikiene. Vyresnieji moksleiviai, grįžę po pamokų, noriai rinkosi į biblioteką ir dalyvavo veiklose. 
Pirmąją dieną dalyviai klausė dainų lietuvių kalba, o sekančią – latvių kalba. Noriai spalvino pagal knygutėje esančius linksmus piešinius, gamino oro balionus. Sukūrė parodėlę „Meškutis Ričis Ra ir jo draugai“, klausėsi vyr. mokytojos Odetos Šablevičiūtės, vyresn. bobliotekininkės Vaidos Vaičiuškienės skaitomų linksmų eilėraštukų, su kūrėjos Erikos Laurinavičiūtės- Šuklinskienės pirštininėmis lėlėmis vaidino. 

Meškutis Ričis Ra tapo puikiu vaikų draugu, kuris padėjo mėgautis muzikiniais nuotykiais, pamilti gamtą ir gyvūnus bei lavinti vaizduotę. 
Dalyvavimas tarptautiniame mokyklų bibliotekų projekte „Baltų literatūros savaitė 2024“ – prasmingas laikas. Nuotraukos

Nuotraukos:
Lina Činikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tvarkaraščiai
  • Aktualu tėvams
  • Aktualu mokiniams
Naujienų archyvas